BBQAtelier - logo - slogan

Welke bbqtools heb je nodig ? 

Tang

In bbqtangen heb je verschillende modellen en mogelijkheden. Kies vooral een tang die stevig is, dit kan je makkelijk testen door eens met de tang te knijpen en de 2 benen vast te nemen en te voelen of ze ten opzichte van elkaar bewegen.  Zorg dat je een groot en klein model hebt, groot voor grotere stukken vlees en klein voor een scampi of een asperge.  Als je een kwalitatieve tang aankoopt en deze verzorgd heb je ze voor de rest van je leven.

Handschoenen

Een paar goede handschoenen is onmisbaar. Werk je met toestellen waar er kans is op vlammen, dan kan je best kiezen voor een model dat wat langer is. Zo zijn je polsen en onderarmen ook beschermd. Pas de handschoen want ze moet goed aansluiten, zo heb je het meeste grijpcomfort. Gebruik steeds handschoenen die tegen warmte / hitte kunnen.
TIP:  Zijn je handschoen nat ? Laat ze eerst drogen !

Snijplank

Een snijplank om je gebraden kip of gegrilde steak te snijden. Kies voor een voedselveilige plank of voor een model met sapgeul. Moesten er dan sappen / vocht vrijkomen tijdens het snijden dan worden deze in de geul verzameld en ligt niet heel je werkblad of tafel vol. Heb je gekozen voor een houten plank? Behandel deze dan regelmatig met een onderhoudsolie.  Zorg ervoor dat je  plank goed schoongemaakt is na het snijden van rauw vlees. ( voorkom kruisbesmetting )
TIP: Leg een licht vochtige handdoek onder je snijplank zo blijk deze nog stabieler liggen.

Borstel

Voor het kuisen van je rooster gebruik je best een borstel. Onze voorkeur gaat naar een type met inox spons of met natuurlijke ( kokos) haren. Stel dat er van een stalen of kopere borstel een haar zou afbreken en zou blijven kleven aan het vet van je rooster, je wil toch niet dat dit dan in je eten terecht zou komen.  Voor het kuisen van een OFYR/ plancha gebruik  je best een spatel in combinatie van water. Dit zal de restjes los koken zoals je een pan gaat deglaceren.

Kerntemperatuurmeter

Onder het moto meten is weten! Niets zo lastig dan een droog of rauw stuk vlees. Investeer in een goede kerntemperatuurmeter zo kan je op een snelle manier controleren of je producten al gaar zijn.  Er zijn verschillende modellen op de markt, die je al dan niet kan verbinden met je telefoon ( [Meater link] of in pocket formaat.  Kies je voor een duurder model dan zijn deze vaak waterdicht en sneller dan de goedkopere modellen.

TIP: In de app van Big Green Egg zijn makkelijk alle temperaturen te vinden. De kerntemperaturen komen binnenkort in een handige tabel op onze website.

Blaaspijp & houtgrijper

Werk je met een toestel waar je houtblokken hebt als brandstof, dan is een blaaspijp en tang geen overbodige luxe. Heb je toch wat rook dan kan je makkelijk het vuur even aanblazen en de blokken zijn op een veilige manier met de tand te verplaatsen om je verschillende temperatuurzones te kunnen creëren .

Spread the news!

Facebook
Twitter
LinkedIn