BBQAtelier - logo - slogan

Kleine santoku

Santoku is Japans voor ‘drie deugden’, met andere woorden geschikt voor zowel vlees, vis als groenten. De santoku is dus een alleskunner met een vriendelijke punt. Messen met een agressieve punt, zoals onze uitbener en het portioneermes zijn meer geschikt voor precisiewerk bij het schoonmaken van vlees en vis. De kleine santoku is vooral geschikt voor de kleinere plank. Als ik nog in een restaurant zou werken, dan zou dit mes tijdens de service (het meegeven van de maaltijden) het meest gebruikt worden. Voor het snijden van een beetje groenten of kruiden of het trancheren van een klein stuk vlees of vis. Thuis heb je vaak niet zo’n grote plank, dus is dit mes een ideale maat voor een kleine plank op het aanrecht. De beste manier om het mes vast te pakken is met de pinch-grip, op die manier heb je het meeste controle tijdens het snijden (zie video). De kleine santoku is leverbaar in carbon en roestvast. Handvat: Eik Lemmet: carbon / roestvast Lengte lemmet: ca. 164 mm Totale lengte: ca. 300 mm Tekst: Jeroen Hazebroek

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Artikelnummer: N/A Categorie: